Novosti

14.07.2020.

KLUB 1000: ANDROMAK

Omladinska škola žila je kucavica našeg kluba i temelj na kojem gradimo dugoročnu viziju i perspektivu rezultatskog uspjeha. Voditelj omladinske škole Ivan Andromak svjestan je te činjenice te vas sve poziva na uključenje u Klub 1000.

09.07.2020.

IVIĆ POTPISAO NOVI UGOVOR

Prvo staro/novo pojačanje za narednu sezonu je naš Ivo Ivić. Bosanskohercegovački reprezentativac potpisao je novi ugovor za OK Mladost Ribola Kaštela i tako produžio svoju vjernost na iduće 3 godine.

Pogledajte njegovu izjavu:

 

17.06.2020.

KAŠTEL FUREŠTI: MARIO MEDAN (SRBIJA)

Ponovo smo s našim Kaštel Fureštima, a sljedeći po redu je Mario Medan iz Srbije. Kako je on doživio Kaštela, pogledajte u intervjuu.

 

15.06.2020.

KAŠTEL FUREŠTI: IVO IVIĆ (BiH)

Naš klub nije dom samo domaćim Kaštelanima. Sportaši iz drugih država pronašli su svoje mjesto pod suncem u našem klubu, a jedan od njih je Ivo Ivić iz Bosne i Hercegovine. Kako se on snašao u našem gradu, pogledajte u intervjuu.

 

30.05.2020.

SRETAN DAN DRŽAVNOSTI

 

29.05.2020.

DALMACIJA DANAS POSTAO MEDIJSKI PARTNER OK MLADOST RIBOLA KAŠTELA

Sedmerostruki prvaci Hrvatske u odbojci, OK Mladost Ribola Kaštela i Dalmacija Danas jučer su u Kaštel Starom potpisali ugovor o medijskom partnerstvu. Tako će Dalmacija Danas kao službeni medijski partner pratiti uspjehe najbolje odbojkaške momčadi u Hrvatskoj.

Prije dva dana potvrđena je odluka iz ožujka kojom je OK Mladost Ribola Kaštela ostao na prvom mjestu, nakon što je prekinuto prvenstvo zbog pandemije koronavirusa.

Čast nam je što je portal Dalmacija Danas prepoznao naše rezultate, a posebno smo ponosni jer smo baš mi prvi sportski klub s kojim su potpisali ugovor o medijskom partnerstvu. Ova sezona je gotova i već kreću pripreme za novu sezonu, a uz Dalmacija Danas ćemo odbojku još više približiti javnosti, izjavio je Viktor Bašić, dopredsjednik OK Mladost Ribola Kaštela.

Čast je potpisati medijsku suradnju s klubom koji postiže tako sjajne rezultate iz godine u godinu, a smatramo da dosadašnji uspjesi nisu bili dovoljno zastupljeni u javnosti. S obzirom da je Dalmacija Danas po zadnjem Gemius istraživanju među 15 najčitanijih portala u Hrvatskoj, nema sumnje da će javnosti od sada biti kudikamo dostupnije novosti vezanu uz naš trofejni klub – kazao je Rade Popadić, glavni urednik Dalmacija Danas.

OK Mladost Ribola Kaštela je najuspješniji sportski kolektiv u gradu Kaštelima i malo tko se može pohvaliti podizanjem pehara prvaka Hrvatske šest puta zaredom. Također, osvajači su i tri kupa Hrvatske, a ovosezonskim plasmanom izborili su kvalifikacije za ligu prvaka i plasman u MEVZA ligu.

 

25.05.2020.

UPRAVNI ODBOR HRVATSKOG ODBOJKAŠKOG SAVEZA PONOVIO ODLUKU O ZAVRŠETKU NATJECATELJSKE SEZONE 2019/2020

Izvor: HOS

Nakon poništavanja odluka o završetku natjecanja donesenih na sjednici Upravnog odbora 17.03.2020., Upravni odbor HOS-a pokrenuo je novi postupak pronalaženja rješenja vezanih uz završetak natjecanja sezone 2019/2020, zbog prekida uzrokovanog pandemijom virusa COVID-19.

Po provedenoj raspravi članova Odbora za natjecanje HOS-a, prema Upravnom odboru upućen je prijedlog rješenja zaključenja sezone 2019/2020.

Sukladno Čl. 61. stavak 3. Zakona o sportu, isti prijedlog je upućen Hrvatskom olimpijskom odboru na davanje mišljenja. Povjerenstvo za sustav natjecanja HOO-a ocijenilo je „da je navedeni prijedlog promjena u sustavu odbojkaških natjecanja u Republici Hrvatskoj za sezonu 2019/2020 utvrđen na najbolji mogući način za odbojkaški sport i odbojkaške klubove koji nastupaju u sustavu natjecanja Hrvatskog odbojkaškog saveza, u nastalim izvanrednim okolnostima, a sukladno čl. 3 Zakona o dopunama Zakona o sportu, koji upravo utvrđuje uvjete za promjenu sustava natjecanja u slučaju nastupanja posebnih okolnosti koje podrazumijevaju stanje nastalo slijedom epidemije od bolesti COVID 19“ te je donijelo pozitivno mišljenje na prijedlog promjene sustava natjecanja za sezonu 2019/2020. Po dobivanju pozitivnog mišljenja HOO-a, HOS je uputio zahtjev za izdavanjem suglasnosti na isti prijedlog završetka natjecanja Središnjem državnom uredu za šport.

Završno je, po izdanoj suglasnosti SDUŠ-a, Upravni odbor HOS-a potvrdio prijedlog odbora za natjecanje te donio odluku o završetku odbojkaških natjecanja sezone 2019/2020 kako slijedi:

„ Zbog nastupanja posebnih okolnosti (globalna pandemija COVID-19) koje podrazumijevaju događaj i stanje koje se nije moglo predvidjeti i na koje se nije moglo utjecati, a sve zbog zaštite zdravlja svih sudionika natjecanja (natjecatelji i službene osobe), gledatelja i drugih dionika, odbojkaška natjecanja u Republici Hrvatskoj pod direktnom nadležnošću Hrvatskog odbojkaškog saveza u svim kategorijama za žene i muškarce se obustavljaju s plasmanom na tablici zatečenim 11.03.2020. godine i otkazuju se sve utakmice iz natjecanja pod direktnom nadležnošću HOS-a čije je održavanje predviđeno za razdoblje nakon 11. ožujka 2020. godine osim polufinala i finala KUP-a RH za muškarce, KUP-a Snježane Ušić za žene i završnica Prvenstva Hrvatske mlađe dobnih kategorija.“

Cjelokupan tekst odluke možete pročitati ovdje. Odluka broj 07-20-1

Po utvrđivanju sustava i kalendara međunarodnih odbojkaških natjecanja (klupskih i reprezentativnih) za sezonu 2020/2021, HOS će biti u mogućnosti točno definirati i prijedlog sustava domaćih natjecanja za sezonu 2020/2021.

Trener OK Mladost Ribola Kaštela, Ivan Rančić:

"Poštivao sam prvu, a poštujem i drugu odluku Hrvatskog odbojkaškog saveza. Mene zanima jedino teren i ostvareno na terenu, tako da moram reći da nemam nikakve emocije oko bilo kakve odluke donesene zbog nesretnih okolnosti.

Mi narednih dana moramo donijeti važnu odluku oko daljnjih nastupa seniorske ekipe i sigurni smo da ćemo uz našeg glavnog sponzora Ribola, Grad Kaštela i neka nadamo se nova sponzorska iznenađenja biti konkurenti za novu titulu i igranje u MEVZA ligi.

 

30.04.2020.

IMAGE VIDEO

Predstavljamo vam video sa isječcima rada naše škole odbojke, mlađih uzrasta i seniorske momčadi.

 

22.04.2020.

HVALA VAM ŠTO STE TRENIRALI SA NAMA!

Hvala Vam što nas redovito pratite, čuvajte se i ostanite zdravi!

 

14.04.2020.

TRENIRAJTE SA NAMA #07

Ivo Ivić: Unilateralna vježba za razvoj jakosti donjih ekstremiteta

Dr. Ivan Matoković: Bilateralna vježba za razvoj jakosti donjih ekstremiteta

Kristijan Šućur: Unilateralna vježba za razvoj jakosti gornjih ekstremiteta

Ante Kulušić: Vježba služi za aktivaciju mišića trupa

 

06.04.2020.

TRENIRAJTE SA NAMA #6

Stipe Perić: Ekscentricni hamstring pregib - Vježba služi za razvoj jakosti stražnje lože

Hrvoje Pervan: Lateralni jednonozni skokovi - Vježba služi za razvoj eksplozivne snage tipa skočnosti

Dr. Ivan Matoković: Skipping - Vježba služi za aktivaciju CNS-a (centralnog živčanog sustava)

Mario Medan: Pallof Press - Vježba služi za aktivaciju trupa

Ivan Zeljković: Jednonožni čučanj - Vježba služi za razvoj jakosti donjih ekstremiteta

 

04.04.2020.

TRENIRAJTE SA NAMA #5

U petoj seriji sa vama vježbaju: Ivo Ivić, Ante Kulušić, Hrvoje Pervan i Ante Šuker.

Ivo Ivić: Plank push up pozicija sa opterećenjem vježba za aktivaciju trupa
Ante Kulušić: Jednonožno podizanje kukova vježba služi za aktivaciju stražnje lože
Hrvoje Pervan: Rope Climbing vježba služi za razvoj jakosti gornjeg dijela tijela
Ante Šuker: Fast Skipping vježba služi za poboljšanje mehanike trčanja

 

02.04.2020.

TRENIRAJTE SA NAMA #04

Ostanite doma, ostanite u formi!!!

Mario Medan, Ante Jureta, Ivan Bašić i Ante Šuker rade 4. seriju vježbi.

 

31.03.2020.

TRENIRAJTE SA NAMA #03

U trećoj seriji sa vama vježbaju Ivan Bašić, Ivo Ivić, Dr. Ivan Matoković i Ivan Cikojević.

 

29.03.2020.

TRENIRAJTE SA NAMA #02

U drugom dijelu sa vama treniraju Ante Šuker, Ivan Zeljković, Kristijan Šućur i Ante Giljanović.

 

27.03.2020.

TRENING U IZLOACIJI

Vježbajte sa našim prvotimcima. Budimo zajedno fit.

Danas sa vama vježbaju Stipe Perić, Francesco De Marchi, Ivan Zeljković i Dalton Solbrig.

 

25.03.2020.

DALTON SOLBRIG & IVO IVIĆ

Pozdrav navijačima - Ostani doma!!!

Dalton iz 14-dnevne izolacije u Chicagu (USA), Ivo iz Domaljevca (BiH)

 

23.03.2020.

MURSA : MLADOST RK

Pregled zadnje utakmice Mladostaša u odbojkaškom prvenstvu Hrvatske prekinutog radi pandemije Covid-19 virusa (Korona).

Mladost je pobijedila Osječane 3:0 na njihovom parketu.

 

19.03.2020.

POVRATAK KUĆI

 

17.03.2020.

OSTANI DOMA

 

14.03.2020.

PREGLED UTAKMICE KAŠTELA - RIJEKA

 

12.03.2020.

OTKAZUJU SE SVA ODBOJKAŠKA NATJECANJA DO 01.04.2020.

Nakon hitnog sastanka održanog danas, 12.03.2020. na inicijativu Središnjeg državnog ureda za šport, a vezano uz prevenciju daljnjeg širenja zaraze novim koronavirusom COVID-19, donesen je zaključak o preporukama otkazivanja svih sportskih natjecanja do 01.04.2020.

Sukladno preporuci SDUŠ-a i uz zajednički stav svih sudionika sastanka: Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatskog paraolimpijskog odbora, Hrvatskog sportskog saveza gluhih, Hrvatskog školskog sportskog saveza, Hrvatskog akademskog sportskog saveza, te predstavnika pet najvećih nacionalnih sportskih saveza loptačkih sportova (nogomet, košarka, rukomet, odbojka i vaterpolo), upravni odbor HOS-a putem pisanog izjašnjavanja održanog danas, 12.03.2020. donio je odluku o otkazivanju svih odbojkaških natjecanja svih dobnih kategorija na području Republike Hrvatske, do 01.04.2020.

Informacije o daljnjem tijeku natjecanja po proteku ovog roka, kao i obavijest o svim ostalim detaljima koje bi naše klubove mogle zanimati moći ćemo dati po hitnom sastanku i dogovoru, a sukladno službenoj obavijesti Ministarstva zdravstva, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te Ravnateljstva civilne zaštite.

Obavijest rukovodstva hrvatskog odbojkaškog saveza - LINK.

 

12.03.2020.

BEZ GLEDATELJA NA ODBOJKAŠKIM UTAKMICAMA

Rukovodstvo Hrvatskog odbojkaškog saveza donijelo je novu mjeru sa svrhom zaštite gledatelja, klubova, igrača i natjecanja po preporuci Ravnateljstva civilne zaštite. Sve utakmice svih odbojkaških liga igrati će se bez gledatelja do daljnjega.

Obavijest rukovodstva hrvatskog odbojkaškog saveza - LINK.

 

11.03.2020.

MLADOST SE MUČILA U PRVOM SETU, ALI ZADRŽALA STOPOSTOTAN UČINAK

D. Rapić, Portal

U prvoj utakmici 2. kola odbojkaške Superlige Mladost Ribola Kaštela bila je bolja od Murse Osijek rezultatom 3:0.

MOK Mursa Osijek – OK Mladost Ribola Kaštela 0:3 (24:26, 13:25, 16:25)
Osijek, dvorana Gradski vrt
Suci: Luka Humski, Jasmin Ramić
Igrač utakmice: Stipe Perić (Mladost Ribola Kaštela)

Maksimalan učinak Mladost je zadržala na gostovanju kod Murse Osijek. Premda su domaćini u prvom setu bili ravnopravan protivnik, u drugom gosti nisu htjeli ništa prepustiti slučaju. S dva dominantna seta riješili su pitanje pobjednika pred trostruki okršaj sa zagrebačkom Mladosti.

Trener kaštelanske momčadi Ivan Rančić posebno može biti zadovoljan sa obrambenim blokom koji je donio čak četrnaest poena, a posebno su se u utakmici istaknuli Perić i Zeljković. Dobra najava pred subotnji derbi u Zagrebu.

MOK Mursa Osijek: Bešlić, Kraljević, Marinović, Gubić, Suk, Prlić, Škugor, Šućur, Nedić, Šmital, Majer, Stanković. Trener: Mario Teppert

OK Mladost Ribola Kaštela: De Marchi, Perić, Solbrig, Giljanović, Matoković, Ivić, Medan, Zeljković, Cikojević, Šućur, Pervan, Šuker. Trener: Ivan Rančić

Poredak:

Momčad
Odigrano
Dobiveno
Izgubljeno
Bodovi
OK MLADOST RIBOLA KAŠTELA 
2
2
0
6
HAOK MLADOST 
2
2
0
6
MOK MURSA - OSIJEK 
2
0
2
0
MOK RIJEKA 
2
0
2
0

 

07.03.2020.

KAŠTELANI BOLJI U JADRANSKOM DERBIJU

Odbojkaši Kaštelanske Mladosti nisu mogli poželjeti bolji start u prvenstvu Hrvatske. Pred 350 gledatelja na domaćem parketu svladali su Riječane sa 3:0 u setovima (25:11, 25:19, 25:18). Kaštelani su pokazali klasu i sa optimizmom čekaju nastavak prvenstva. U slijedećem kolu gostuju u Osijeku kod Murse. Utakmica je na rasporedu u utorak, 10. ožujka u 19 sati.

Izjave nakon utakmice:

SUPERLIGA - seniori, 1. SKUPINA (II. DIO)

OK MLADOST RIBOLA KAŠTELA - MOK RIJEKA 3:0 (25:11, 25:19, 25:18)

Poredak:

Momčad
Odigrano
Dobiveno
Izgubljeno
Bodovi
OK MLADOST RIBOLA KAŠTELA 
1
1
0
3
HAOK MLADOST 
1
1
0
3
MOK MURSA - OSIJEK 
1
0
1
0
MOK RIJEKA 
1
0
1
0

 

06.03.2020.

DALTON SOLBRIG: NAJAVA UTAKMICE KAŠTELA - RIJEKA

 

28.02.2020.

MLADOST U POLUFINALU HRVATSKOG ODBOJKAŠKOG KUP-a

Sportska Dvorana Brezovica, Sisak.

OK SISAK - OK MLADOST RIBOLA KAŠTELA 0:3 (20:25,12:25,7:25)

Protivnik u polufinalu je zagrebačka Mladost.

 

22.02.2020.

SK ZADRUGA AICH/DOB DO POBJEDE U 5. SETU

Mladostaši završavaju ovu sezonu u MEVZA ligi na 5. mjestu. Zahvaljujemo se našim navijačima što su bili uz nas.

SK Zadruga AICH/DOB - Mladost Ribola Kaštela 3:2 (25:23; 25:15; 23:25; 25:27; 16:14)

Poredak:

Momčad
Odigrano
Dobiveno
Izgubljeno
Bodovi
ACH Volley Ljubljana (SLO)
14
12
2
35
HAOK Mladost ZAGREB (CRO)
14
8
6
25
Calcit Volley Kamnik (SLO)
14
8
6
24
SK Zadruga AICH/DOB (AUT)
14
7
7
22
OK Mladost Ribola KAŠTELA (CRO)
14
6
8
20
Union Raiffeisen WALDVIERTEL (AUT)
14
6
8
17
OK MARIBOR (SLO)
14
5
9
15
OK Mladost BRČKO (BiH)
14
4
10
10

 

21.02.2020.

NAJAVA: SK ZADRUGA AICH/DOB - MLADOST RIBOLA KAŠTELA

 

20.02.2020.

MEMORIES FROM MILANO

 

19.02.2020.

MLADOST RIBOLA KAŠTELA : MLADOST BRČKO /// PREGLED

 

16.02.2020.

POBJEDA PROTIV BRČKOG

Mladost Ribola Kaštela - Mladost Brčko 3:0 (25:15; 25:20; 25:18)

Kaštel Stari, Gradska dvorana, gledatelja 150
Suci: Slobodan Kovačević, Sonja Simonovska
Igrač utakmice: Ivan Matoković (Mladost Ribola Kaštela)

OK Mladost Ribola Kaštela: De Marchi, Perić, Solbrig (12), Giljanović (1), Matoković (20), Ivić, Medan (1), Zeljković (9), Šućur (5), Pervan, Palić, Šuker (7), Bašić. Trener: Ivan Rančić

OK Mladost Brčko: Lukić, Delić (16), Trakić, Ćendić (4), Čolo (2), Eminović (1), Sokolar, Vojak (1), Popović, Gajić (3), Vidović (1), Divljan (2). Trener: Branko Mišič

 

Poredak:

Momčad
Odigrano
Dobiveno
Izgubljeno
Bodovi
ACH Volley Ljubljana (SLO)
14
12
2
35
HAOK Mladost ZAGREB (CRO)
14
8
6
25
Calcit Volley Kamnik (SLO)
14
8
6
24
SK Zadruga AICH/DOB (AUT)
13
6
7
20
OK Mladost Ribola KAŠTELA (CRO)
13
6
7
19
Union Raiffeisen WALDVIERTEL (AUT)
13
6
7
17
OK MARIBOR (SLO)
14
5
9
15
OK Mladost BRČKO (BiH)
13
3
10
7

 

 

15.02.2020.

IVAN ZELJKOVIĆ, NAJAVA ZA MLADOST RIBOLA KAŠTELA - MLADOST BRČKO

 

13.02.2020.

OPROŠTAJ OD CEV CHALLENGE KUPA

Domaćini su ponovo bili bolji i plasirali se u četvrtfinale CEV Challenge Kupa.

Odlično su Kaštela otvorila prvi set, imali vodstvo 21:19 nekoliko kontri, ali super klasa Nimir presudio je. Drugi set je bila ista priča do sredine seta, mnogo izmjena za poen, što je odlično nagradila talijanska publika ali i obje klupe velikim pljeskom. Treći set je presudila super klasa Milana, a trener Rančić koristio je svih 12 igrača.

Čestitamo Milanu na plasmanu, a nas ovaj vikend očekuje nastavak MEVZA lige na domaćem terenu.

Allianz Powervolley MILANO - Mladost Ribola KAŠTELA 3:0 (25:22; 25:14; 25:16)

Allianz Powervolley Milano: Nimir 14, Hoffer (L), Basic 5, Izzo 2, Sbertoli 0, Alletti 7, Petric 14, Okolic 10, Weber 4. Nisu nastupili: Pesaresi (L), Kozamernik, Gironi, Clevenot. Trener: Piazza.

Mladost Ribola Kaštela: Peric 0, Solbrig 6, Giljanovic 4, Matokovic 7, Ivic 2, Medan 0, Zeljkovic 3, Sucur 2, Pervan (L), Suker 6. Trener: Rancic.

 

13.02.2020.

NEĆE BITI LAKO U MILANU, ALI AKO SE VEĆ ISPADA IDE SE ISPASTI MUŠKI

Piše Darko Rapić (Slobodna Dalmacija)

Odbojkaši Mladosti Ribole Kaštela večeras u 20 sati u Milanu igraju uzvratnu utakmicu Challenge kupa protiv Allianz Powervolley Milana.

Put je to u nemoguću misiju – reći će mnogi nakon poraza Kaštelana u prvoj utakmici rezultatom 3:0. Premda je povijest više puta dokazala da riječ ‘nemoguće’ u sportskom žargonu  ne postoji, glavni cilj Mladosti ipak nije pokušati izbaciti daleko jaču talijansku momčad. Kaštelani se idu nadmetati.

- Svjesni smo da ih ne možemo izbaciti, ali želimo im parirati. Ovo je povijesna prilika gdje se jedna kaštelanska momčad može predstaviti Talijanima i želimo se pokazati u najboljem svjetlu - kazao je uoči utakmice trener kaštelanske momčadi Ivan Rančić.

Sudeći po prvoj utakmici to možemo i očekivati. Mladost je pred svojom publikom, doduše, izgubila 3:0, ali su se Talijani za svaki poen dobrano namučili. Sva tri seta bila su neizvjesna do 15:15, a onda su tadašnji gosti ubacili u višu brzinu. Trener milanske momčadi Roberto Piazza bio je nakon utakmice pun pohvala na račun Kaštelana zbog pruženog otpora.
Aziz rastura

- Oni to nisu očekivali, a mi smo stvarno dobro odigrali. U uzvratu želimo dobiti širinu u momčadi za nastavak prvenstva, šteta samo što putujemo bez Cikojevića i De Marchija kojisu pod temperaturom, a upitan je nastup Medana – rekao je Rančić istaknuvši kako nije mala stvari imati 15 europskih utakmica u jednoj sezoni, zahvalivši pritom igračima i klubu.

Kaštelanima je ovo drugo cjelodnevno putovanje u razmaku od samo par dana. Prošli vikend putovali su na sjever Austrije, a sada prevaili još jedan 1800 kilometara zahtjevan put. Ritam se nastavlja narednih dana gdje ih čeka još dva daleka gostovanja.

No, vratimo se utakmici. Allianz Powervolley Milano je trenutno peta momčad izrazito jakog talijanskog prvenstva, a najveća prijetnja jest Nizozemac NimirAbdel Aziz. On im je glavni napadač koji je i u Kaštelima nosio najveći teret utakmice, posebno u trenucima kada je trebalo prelomiti set.

- Sigurno da je on njihov najbolji igrač. O tome govore sve novine i statističke brojke. Nevjerojatno je kako je visok u skoku i kako lako probija obranu. On je najbolji igrač protiv kojeg sam igrao – kaže najviši i ponajbolji bloker kaštelanske momčadi Stipe Perić.

Kaštelanima neće biti lako, pogotovo ako tisuću navijača do posljednjeg mjesta ispuni dvoranu u Centru Pavesi. Ali zadaća je jasna – ako se već ispada ide se ispasti muški.

 

10.02.2020.

BOD IZ WALDVIERTEL-a

Union Raiffeisen Waldviertel – OK Mladost Ribola Kaštela 3:2 (23:25, 25:18, 20:25, 25:21, 15:9)

Zwettl, SH Zwettl, gledatelja 350
Suci: Danica Viktoríni-Lisá, Boris Kováč
Igrač utakmice: Stuart Nathan Fullerton (Union Raiffeisen Waldviertel)

Union Raiffeisen Waldviertel: Binder, Darmois (15), Bornemann (22), Bartoš (1), Tille, Fullerton (24), Boff, Hahn, Szarek, Mayerhofer (5), De Vries (5), Borris (13). Trener: Zdenek Šmejkal

Mladost Ribola Kaštela: De Marchi (7),Perić (3), Solbrig (11), Giljanović (2), Matoković (23), Ivić, Šuker, Medan (3), Zeljković (16), Cikojević, Šućur, Pervan. Trener: Ivan Rančić

Poredak:

Momčad
Odigrano
Dobiveno
Izgubljeno
Bodovi
ACH Volley Ljubljana (SLO)
14
12
2
35
Calcit Volley Kamnik (SLO)
13
8
5
24
HAOK Mladost ZAGREB (CRO)
13
7
6
22
SK Zadruga AICH/DOB (AUT)
13
6
7
20
Union Raiffeisen WALDVIERTEL (AUT)
13
6
7
17
OK Mladost Ribola KAŠTELA (CRO)
12
5
7
16
OK MARIBOR (SLO)
14
5
9
15
OK Mladost BRČKO (BiH)
12
3
9
7

 

01.02.2020.

MLADOST RIBOLA KAŠTELA : ALLIANZ POWERVOLLEY MILANO /// PREGLED

 

30.01.2020.

NI TALIJANI NISU OČEKIVALI TOLIKI OTPOR: UZ POMOĆ S TRIBINA KAŠTELANI SU U SVA TRI SETA BILI ‘U EGALU‘

Piše: Darko Rapić (Slobodna Dalmacija)

Allianz Powervolley Milano opravdao je status favorita u prvoj utakmici osmine finala Challenge kupa svladavši Mladost Ribolu Kaštela rezultatom 3:0.

Unatoč porazu, kaštelanski odbojkaši mogu biti zadovoljni. Uzdignutih glava dočekali su aplauz gotovo ispunjene dvorane u Kaštel Starome koja je prepoznala njihov trud protiv daleko jače momčadi. Ni Talijani nisu očekivali toliki otpor. Mladost je sva tri seta bila 'u egalu', a nekoliko puta imala je i vodstvo. Tada bi porasla i euforija na tribinama, standardno glasna publika pokušala je navijanjem doprinjeti igri domaćina.

- Svi znamo kakva je naša publika i drago mi je da su došli bodriti na ovoj utakmici, premda je radni tjedan. Nadamo se da su prepoznali naš rad i trud te da će ih biti više u narednim utakmicama – s komplimentima je poručio trener Ivan Rančić.

Baš u trenucima kad je Mladost pokazivala zube, Milano je odlučio sve prepustiti na milost i nemilost njihovog najboljeg igrača Nimira Abdel-Aziza. Nizozemac Nimir unosio je nemir u kaštelansku obranu kad je trebalo i to je ponajviše presudilo. Mladost je bila motivirana, uživala u igri i ne treba biti žalosna zbog poraza.

- Ni u ludilu nisam mogao očekivati da ćemo im biti ovako blizu, zato čestitam svojim momcima. Milan je momčad koja je stvarno ispred nas, a mi smo nastojali uživati u takvoj utakmici. Imajte također na umu da nam je večeras dizač bio 19-godišnji Ivić zbog čije igre se gotovo i nije osjetio izostanak Medana – kazao je Rančić.
Uspio je mladi Ivić i ubilježit četiri poena, a u ovoj utakmici najviše je upošljavao Matokovića i De Marchija. Išao je Francesco De Marchi protiv 'svojih' i šteta što još uvijek nije u najboljoj formi. No, pomalo!

- Ovo iskustvo puno će nam značiti za narednu fazu natjecanja gdje se borimo u MEVZA ligi, a onda ide domaće prvenstvo i Kup. Moram reći da smo se dosta podigli u igri, ali znam da možemo biti još bolji – zaključio je Rančić.
Uzvrat je za dva tjedna u Milanu, a do tada će Mladost malo 'predahnuti' od službenih natjecanja. Do uzvrata i nove utakmice u MEVZA ligi iščekuju povratak dizača Medana te rekuperaciju za završnicu srednjoeuropske lige.

Mladost Ribola Kaštela - Milano 0:3 (19:25, 20:25, 20:25)
Kaštel Stari, Gradska dvorana, gledatelja 350
Suci: Ellen Mari Burheim, Fikrat Akhundov

Igrač utakmice: Nimir Abdel-Aziz (Allianz Powervolley Milano)

Mladost Ribola Kaštela: De Marchi (9), Perić (1), Solbrig (7), Giljanović, Matoković (14), Ivić (4), Šuker, Medan, Zeljković (5), Šućur (1), Pervan, Bašić. Trener: Ivan Rančić

Allianz Powervolley Milano: Abdel-Aziz (21), Hoffer, Bašić (8), Kozamernik, Izzo, Sbertoli (1), Alletti (6), Petrić, Gironi, Weber, Okolić (7), Clevenot (8), Pesaresi. Trener: Roberto Piazza

 

29.01.2020.

MILANU POBJEDA, PUBLICI UTAKMICA

Mladost Ribola Kaštela - Milano 0:3 (19:25, 20:25, 20:25)

Gosti su odnijeli pobjedu, ali je publika dobila zanimljiv meč sa dosta dobrih poteza i ispratila odbojkaše pljeskom nakon utakmice. Čestitamo Milanu!

 

27.01.2020.

MLADOST RIBOLA KAŠTELA : MARIBOR - PREGLED

 

26.01.2020.

NAJAVA MILANO

 

25.01.2020.

POBJEDA PROTIV MARIBORA

Mladost Ribola Kaštela - Maribor 3:1 (25:20; 17:25; 25:15; 25:18)

Od početka utakmnice smo kontrolirali situaciju na terenu i nismo dopustili iznenađenje unatoč izjednačenju za 1:1. Odličan timski rad i želja za pobjedom je bila na našoj strani.

Posebno moramo istaknuti Ivića koji je jako dobro iskoristio minutažu i imao nekoliko jako dobrih rješenja.

Hvala svim na podršci i vidimo se na slijedećim utakmicama.

Poredak:

Momčad
Odigrano
Dobiveno
Izgubljeno
Bodovi
ACH Volley Ljubljana (SLO)
12
10
2
30
Calcit Volley Kamnik (SLO)
12
7
5
22
HAOK Mladost ZAGREB (CRO)
12
7
5
21
SK Zadruga AICH/DOB (AUT)
12
6
6
20
OK Mladost Ribola KAŠTELA (CRO)
11
5
6
15
OK MARIBOR (SLO)
14
5
9
15
Union Raiffeisen WALDVIERTEL (AUT)
11
5
6
14
OK Mladost BRČKO (BiH)
12
3
9
7

 

 

25.01.2020.

KRATKI RAZGOVOR SA IVANOM CIKOJEVIĆEM

U Kupu si iskoristio ukazanu šansu, očekuješ li veću minutažu u slijedećim utakmicama?
- U prvom kolu kupa igrali smo protiv nesto slabije ekipe te mi se ukazala šansa od početka utakmice, bio sam raspoložen i odigrao na nivou. Nadam se da ću biti od pomoći ekipi u nastavku sezone, posebice u prvenstvu i kupu.

Kakv si cilj sebi zadao na početku sezone i jesi li zadovoljan postignutim?
- U sezonu sam ušao nakon veće pauze zbog ozljede tijekom završnice prošlogodišnjeg prvenstva. Cilj mi je za početak bio povratak u formu, što sam uz strpljenje ekipe i trenera vrlo brzo i uspio, mogu reći da sam zadovoljan.

U srijedu dolazi Milano, kakva su očekivanja?
- U srijedu dočekujemo Milano, ekipu koja igra najbolju svjetsku ligu, a protiv takve momčadi nemate baš često priliku igrati. Nadamo se da ćemo imati podršku naših navijača kao i dosad te sam siguran da ćemo dati sve od sebe da ostvarimo što bolji rezultat na domaćem terenu.

 

22.01.2020.

POBJEDA KAMINKA

Slovenci su bili bolji o 10. kolu MEVZA lige i pobjedili sa 3:0.

Calcit Kamnik - Mladost Ribola Kaštela 3:0 (25:15; 25:10; 25:23)

 

19.01.2020.

EUROPSKI TROKORAK U NBA RITMU

Od srijede slijedi niz od tri Europske utakmice u tjedan dana. Prvu utakmicu igramo u gostima, a slijedeće dvije kod kuće. Pozivamo navijače da dođu i pruže nam podršku u ovim bitnim utakmicama. Obećavamo borbu za svaki poen.

 

12.01.2020.

KAŠTELANI SU SE PLASIRALI U ČETVRTFINALE KUPA HRVATSKE

 

Mladostaši su pobjedili zagrebačku Croatiu u osmini finala Kupa Hrvatske sa 3:0 u setovima.

U četvrtfinalu će se sastati sa momčadi OK Sisak.

OK CROATIA - OK MLADOST RIBOLA KAŠTELA 0:3 (16:25,10:25,11:25)

 

11.01.2020.

POBJEDA LJUBLJANSKOG ACH.

Mladostaši su izgubili u Ljubljani od favorita ovog natjecanja sa 3:0. Bila je to očekivana pobjeda Slovenskog prvaka i vodeće momčadi MEVZA lige. Najefikasniji u kaštelanskoj momčadi je bio Zeljković sa 7 poena. Slijedeća utakmica u ovom natjecanju je na rasporedu 25. ovog mjeseca kod kuće protiv Maribora.

ACH Volley Ljubljana: Flajs, Vučićević, Kumer, Purić, Pavlović 6, Satler 2, Dagostino, Đirlić 11, Okroglič 9, Vilimanović, Pokeršnik 17, Videčnik, Kök 8.

OK Mladost Ribola Kaštela: de Marchi 3, Cvijović, Perić 1, Solbrig 5, Giljanović 5, Matoković 6, Ivić, Medan, Šuker, Zeljković 7, Cikojević, Šučur, Pervan

ACH Volley LJUBLJANA - OK Mladost Ribola KAŠTELA 3:0 (25-17, 25-11, 25-17)

Poredak:

Momčad
Odigrano
Dobiveno
Izgubljeno
Bodovi
ACH Volley Ljubljana (SLO)
11
9
2
27
SK Zadruga AICH/DOB (AUT)
11
6
5
20
Calcit Volley Kamnik (SLO)
11
6
5
19
HAOK Mladost ZAGREB (CRO)
11
6
5
18
OK MARIBOR (SLO)
12
4
8
13
OK Mladost Ribola KAŠTELA (CRO)
9
4
5
12
Union Raiffeisen WALDVIERTEL (AUT)
10
4
6
11
OK Mladost BRČKO (BiH)
9
3
6
6

 

 

10.01.2020.

KRATKI RAZGOVOR SA IVIĆEM

Kratko smo porazgovarali sa Ivom Ivićem, ovogodišnjim pojačanjem Mladosti Ribole Kaštela. Ivo je do ove sezone igrao za HOK Domaljevac iz Bosne i Hercegovine i bio je kapetan momčadi.

- Što očekujete u sutrašnjem dvoboju i kako se pripremate za nastavak natjecanja?

Utakmica koja nas sutra očekuje bit će teška i zahtjevna, gostujemo kod lidera tablice i moramo pružiti kvalitetnu igru želimo li se kući vratiti s bodovima. Nakon kratke pauze koju smo imali za praznike, vratili smo se u trenažni proces i kao u prvom dijelu sezone nastavljamo s maksimalnim zalaganjem kako bismo u nastavku natjecanja izborili final four Mevza lige i borili se za kup i prvenstvo Hrvatske.

- Što očekuješ u nastavku natjecanja i koliko znači dolazak De Marchia?

Dodatnu snagu u ekipi dobili smo potpisivanjem iskusnog De Marchia koji s nama trenira od početka sezone i vjerujem da će nam on pomoći u ostvarenju naših ciljeva.

- Ocjena dosadašnjeg dijela i kompletan utisak boravka i treniranja u Mladost Ribola Kaštela?

Ekipi Mladost Ribola Kaštela pridružio sam se ove godine i kao mlad igrač smatram da je ovo klub s dobrim uvjetima i načinom rada koji će mi pomoći u mojem daljnjem razvijanju.

 

02.01.2020.

JUNIORSKI REPREZENTATIVCI

Mlade snage Mladost Ribola Kaštela (Kulušić, Cvijović, Jureta) pozvani su u juniorsku reprezentaciju Hrvatske!!!

 

29.12.2019.

NOVOGODIŠNJI DOMJENAK

Opuštanje u ugodnom društvu pred Novu Godinu i nove izazove. Hvala svim navijačima što su bili uz nas u protekloj godini i nadamo se da ćete nas bodriti i u slijedećoj godini.

 

27.12.2019.

DOKTOR NA NEOBIČNOM TERENU

Najbolji je igrač momčadi, a nekad je bio i perspektivan tenisač: 'Da sam ranije izrastao, mogao sam biti kao Karlović'

Piše: Davor Burazin (Sportske Novosti)

Kad se Ivan Matoković vine u zrak i smečom donese Mladosti Ribola bod, suigrači mu najčešće potrče u zagrljaj i odobravaju uspješan potez s:

- To, doktore!

Komplimenti su prije svega usmjereni zbog njegove odlične igre, ali itekako imaju veze s onime što 26-godišnji momak iz Našica jest. Doktor medicine!

- Tako je, završio sam šestogodišnji studij medicine, odradio sam i staž te u listopadu položio državni ispit. Dobio sam licencu, samo trebam otići po nju u Osijek. Taj ću detalj obaviti za vrijeme ovih blagdana, upravo se spremam otići roditeljima u Našice na zasluženi odmor, uživati u hrani. Ako nešto u našoj Slavoniji valja, valja klopa. Rekao bih da je jeftinija, a kvalitetnija i bolja od ove u Dalmaciji, ha-ha…

Malo tko se ne bi složio s njim, barem za vrijeme ovih blagdana kad se na trpezi nađu kobasice, kulen, kulenova seka, čvarci, divenica... A tek fiš, čobanac... Već nam sline cure.

- Čekam da se otvori natječaj za specijalizaciju - vraća nas Ivan u stvarnost.

- Ono što mene privlači jesu radiologija ili ortopedija, da ima veze s dijagnostikom i sa sportašima. To me jedino zanima. Ne bih se htio baviti kroničnim bolesnicima, nego baš sportašima, koje nakon ozljeda možeš vratiti sportu u što kraćem roku.

Samo što je Ivan u dvojbi - odbojka ili medicina? Čemu dati prednost, čemu se do kraja posvetiti?

- Vidjet ćemo kako će se sve skupa razvijati, još nisam donio odluku. Svjestan sam da odbojku ne mogu igrati cijeli život, ali ako uđem u reprezentaciju, ako odem u neki još jači klub... Još sam mlad, imam vremena, ali neću žuriti s odlukom i sigurno je da ću s roditeljima Krešimirom i Zlatom te djevojkom Emom doći do najboljeg rješenja.

Ponuda, da si ne lažemo, već sada ima. Odlične igre u MEVZA ligi nisu prošle nezapaženo, jer je Matoković u statističkom vrhu najboljih napadača, ali i servera. Druga godina u Kaštel Starom donijela je njegov ogroman napredak, drugi je u prosjeku iza Petra Đirlića (ACH Volley Ljubljana) kao napadač, drugi je u prosjeku po asovima iza Tijmena Laanea (Zadruga)...

- Iskreno, nemam pojma kako sam u vrhu, ali znam da to ne bih bio bez vrhunskog tehničara, koji većinu lopti šalje prema meni. Isto tako ne bi bilo dobro da nemamo odlične primače. Uglavnom, sve je to plod rada cijele ekipe. Korektor jednostavno mora biti najbolji napadač i najviše se primijeti. Zar nije tako i u nogometu? Eto, najboljim je proglašen napadač Bruno Petković, a ne oni koji su mu asistirali kod pogodaka kao Mislav Oršić ili Dani Olmo. Ja se u Mladosti osjećam jako dobro i da nije tako, ne bih bio tu. Postao sam glavna opcija u napadu, imponira mi što trener i suigrači vjeruju u mene.

Preskočili smo ovo oko ponuda, nije problem, Matoković i o tome spremno govori.

- Time se stvarno ne opterećujem, dok ne dođe vrijeme za to. Istina je, mnogi menadžeri zovu i nude da će me staviti u ovaj ili onaj klub. Ponovit ću da još ne znam što ću raditi u životu, isplati li mi se posvetiti odbojci i igrati, na primjer, još pet godina za neke sitne novce. Gledajte, nije lako završiti medicinu i nema smisla to baciti u vjetar. Zato još važem, vidjet ćemo što će biti do kraja sezone.

U osam utakmica MEVZA lige Matoković je zabio 21 as iz servisa. Istina je da as u odbojci i tenisu ne dolazi na isti način, potrebne su različite vještine, ali kako je on do 15. godine trenirao tenis, a kako je visok 205 centimetara, možda smo propustili imati novog Ivu Karlovića.

- Uf! Stvarno mi je žao što sam prestao trenirati s 15 godina, taman sam nakon toga počeo rasti, ali nastavio sam igrati do 19. godine. Onako, u prvoj ligi za klub, a servis sam mogao udariti preko 200 kilometara na sat. U Našicama su me zvali Karlović i nitko nije volio igrati protiv mene, pa pobjeđivao sam dečke i u toj prvoj ligi, makar sam bio rekreativac.

Kad je bilo stani-pani, njegov je izbor bila škola, u kojoj je, kaže, bio solidan. U prijevodu, stalno je bio na prosjeku 5,00, osim jedne godine u srednjoj školi kad je bio na 4,9 (četvorka iz matematike).

- Moguće je da bih uspio kao tenisač, ali postalo je preskupo za moje roditelje, nisam imao sponzora i sve skupa je bio veliki rizik. Koliko sam bio dobar? Moja generacija su Mate Pavić, Mate Delić, Duje Kekez, Filip Veger, igrao sam na završnim turnirima osam najboljih u Hrvatskoj. Servis mi je stvarno dobar, a to je najvažniji udarac u tenisu. Za razliku od Karlovića, moj je bekhend dvoručni i bio mi je drugi najbolji udarac. Kad sam se zaintrigirao tenisom, volio sam gledati Federera i Monfilsa, a sada najviše pratim Thiema, jer smo igrali na istim turnirima Europske teniske federacije. Te neke tri, četiri godine tata i ja smo svaki vikend na turnire putovali automobilom, bilo je to lijepo vrijeme.

Sport mu je tako postao hobi, u srednjoj je školi prakticirao tenis i basket s prijateljima, dok nije došao na fakultet u Osijek i dok ga nisu ubacili u sveučilišnu odbojkašku momčad, jer je potvrdio da zna smečirati.

- To je sličan udarac kao u tenisu, ha-ha… Ništa drugo nisam znao, nisam igrao odbojku. Uostalom, tehnika mi ni sada nije ništa posebno, ali srčan sam i borben, nije mi problem baciti se za svakom loptom.

Preko fakulteta je došao do drugoligaškog Željezničara.

-... pa me trener Davor Meringer primijetio i pozvao u superligaša Mursu. Iz Osijeka sam došao u Kaštela, ovo mi je druga sezona. Ostao sam jer je trener Ivan Rančić rekao da ćemo igrati MEVZA ligu i Challenge Cup. To me oduševilo, htio sam igrati protiv što kvalitetnijih suparnika da i sam vidim gdje sam u tom društvu.

Statistika kaže da je pri vrhu. Kao što je Mladost Ribola na 4. mjestu u MEVZA ligi, a u Challenge Cupu su nakon zlatnog seta eliminirali estonskog prvaka Pärnu i plasirali se u osminu finala, gdje će im protivnik biti Allianz Powervolley Milano.

- Iskreno, ovi naši rezultati su neočekivani, ali kako je odmicalo vrijeme, mi smo se uporno dizali. Trener nam je stalno govorio da će sve doći na svoje, da rezultat neće izostati ako nastavimo raditi. U oba smo natjecanja ušli kao autsajderi. Presretan sam kakvu momčad imamo, s koliko angažmana ulazimo u svaku utakmicu. Ovo nije mala stvar za naš klub, mi jesmo drugi u Hrvatskoj, ali financijski jako zaostajemo za klubovima iz MEVZA lige. S druge strane imamo tu srčanost, trudimo se i dajemo maksimum. Zato ne bih izdvajao nikoga od suigrača, pa ni sebe. Posebno sam sretan zbog toga što igramo MEVZA ligu, trener nam je to obećao na kraju prošle sezone i zato sam ostao. Tu je svaka utakmica “na nož”, apsolutno je nepredvidljiva svaka utakmica, a ono što je najbolje, mi svi postajemo bolji igrači.

Posljednje tri utakmice u Kaštel Starom su zbog dramatike i neizvjesnosti bile za prste polizati. Najprije je Mladost okrenula 0:2 protiv austrijskog Zadrugara, potom je na isti način doživjela poraz od zagrebačke Mladosti, a za kraj godine je svladala Pärnu u zlatnom setu. Imalo se što vidjeti i uživati.

- Eto, protiv toga Zadrugara smo se nadali setu, možda dva za jedan bod, a na kraju smo iskoristili neke njihove izostanke, okrenuli utakmicu, jer na našem parketu uvijek idemo do kraja. Šteta što nas je protiv Zagrepčana pojela želja, imali smo ih priliku zakucati nakon 2:0. Imali smo prednost u trećem i četvrtom setu. Mislim da je bila sreća na njihovoj strani.

Sada vam se otvara prilika za plasman na Final Four, izvjesno je da ćete se pojačati, jer sljedeći tjedan trebao bi doći novi igrač.

- Najvažnije je ići iz utakmice u utakmicu. Očito je da je Ljubljana ispred svih, najjača, imaju jako širok roster. Svi ostali se ravnopravno bore za preostala tri mjesta. Mi smo u stanju svakoga dobiti, ali i od svakoga izgubiti. U siječnju imamo jako težak raspored, šest utakmica nakon što završi pauza. Nakon toga ćemo biti pametniji.

A na kraju toga siječnja u Kaštel Stari dolazi snažni Milano. Nakon Pärnua ste se radovali kao da ste osvojili Challenge Cup.

- Nama je taj Milano bio strašan motiv, a radost je bila tim veća, jer nitko od nas nije tu utakmicu odigrao briljantno, nego je presudila naša energija. Oni su dobili prvi set, ali kad smo mi krenuli, vidjeli smo na njihovim licima da su u strahu i znali smo da ćemo dobiti. Najveći motiv je imao naš Amerikanac Dalton Solbrig. Život stvarno ponekad piše romane. On je prije dolaska kod nas imao s njima potpisan ugovor i oni su mu ga otkazali. Nevjerojatno je da ždrijeb nakon toga spoji baš ta dva kluba, a Dalton se silno htio osvetiti. Zato je imao sedam blokada, letio je iznad mreže.

Leti i Matoković, sve ubojitije kaštelansko oružje. Nesuđeni tenisač, koji se s odbojkom sreo u 19. godini kad je već znao da želi biti doktor. Doktor je postao, iz dana u dan je sve bolji odbojkaš, a valjda će se naći netko da organizira teniski dvoboj s Ivom Karlovićem. Možda Marin Čilić sa svojom humanitarnom ekshibicijom “Gem, Set, Hrvatska”?

 

25.12.2019.

SRETAN BOŽIĆ

 

 

23.12.2019.

PREDSTAVLJANJE: FRANCESCO DE MARCHI

 

20.12.2019.

FRANCESCO DE MARCHI POTPISAO ZA MLADOST RIBOLA KAŠTELA

Mladost Ribola Kaštela dogovorila je vrlo kvalitetno pojačanje, 33.godišnji bivši reprezentativac Italije Francesco Di Marchi sletio je u redove Kaštela.

Inače supruga Marina Katić bivša reprezentativka sigurno je odigrala važnu ulogu, jer Di Marchi trenutno živi u Solinu, a njegovo iskustvo igranja talijanske, Francuske i njemačke lige, te lige prvaka moglo bi znatno važnosti za kaštelanske odbojkaše.

Suradnja je dogovorena do kraja sezone, a Kaštelani sada ulaze znatno jači u borbi za kup i prvenstvo Hrvatske, ali i nastavak života u challenge kupu i borbi za final four Mevze.

Dobra stvar kako je trener Rančić rekao je što Di Marchi trenira s kaštelanima od početka sezone i neće trebati puno vremena za uigravanje

 

 

20.12.2019.

PREGLED UTAKMICE CEV CHALLENGE CUP-A: MLADOST RIBOLA KAŠTELA - PÄRNU

 

18.12.2019.

ZLATNIM SETOM DO OSMINE FINALA PROTIV MILANA

Još jedna drama u dvorani u Kaštel Starome otišla je na stranu domaćina.

Nakon 3:1 u regularnom dijelu ušlo se u zlatni set. Mladostaši su cijeli set bili u prednosti, ali na kraju se ušlo u bitku za plasman dalje poravnatim rezultatom 15:15. Naši momci su to riješili u svoju korist na zadovoljstvo publike i slavlje je moglo početi.

Slijedeći protivnik je talijanski velikan Milan i nadamo se spektaklu u nastavku natjecanja.

Mladost Ribola Kaštela - Pärnu 3:1 (23:25, 25:23, 25:19, 25:21) - ZLATNI SET 17:15

Ante Giljanović nakon utakmice:

Kaštel Stari, Gradska dvoran, gledatelja 250

Suci: Boško Milić, Milan Nikolić

Igrač utakmice: Dalton Solbrig (Mladost Ribola Kaštela)

Mladost Ribola Kaštela: Perić (7), Solbrig (15), Giljanović (18), Matoković (22), Ivić, Medan (5), Zeljković (16), Cikojević, Šućur, Pervan, Palić, Šuker, Bašić. Trener: Ivan Rančić

Pärnu: Maar, Kock (8), Kais, Keel (2), Tammiksaar (14), Leppik (19), Voogel, Pool, Duarte, Gvozdev (10), Platacs (16). Trener: Avo Keel

 

18.12.2019.

NAJAVA UTAKMICE CEV CHALLENGE CUP-A: MLADOST RIBOLA KAŠTELA - PARNU

 

17.12.2019.

KADA NAS POGURAJU NAŠI NAVIJAČI, ESTONCI NEMAJU ŠANSE

Piše: Darko Rapić (Slobodna Dalmacija)

U uzvratnoj utakmici šesnaestine finala odbojkaškog Challenge kupa Mladost Ribola Kaštela dočekuje estonski Pärnu.
Hrvoje Pervan pred sobom ima jedan poseban zadatak – s kapetanskom vrpcom povesti svoju momčad prema osmini finala europskog Challenge kupa. Protivnik je estonski prvak Pärnu koji je u prvoj utakmici ostvario pobjedu od 3:1.

- Mislim da imamo dosta veliku šansu za prolazak dalje. Rekao bih više od 70%. Treba nam pobjeda za zlatni set, do kojeg itekako možemo doći jer smatram da smo kvalitetnija momčad od Pärnua – istaknuo je Pervan.

- Prvu smo utakmicu stvarno loše odigrali. Možemo reći da su dug put i uvjeti ostavili traga na nas, također smo ih možda malo i podcijenili, ali nadam se da ćemo u uzvratu puno bolje odigrati – kaže Pervan kojeg je u Estoniji dočekala prava zima i polarna noć.

Zato će se Estonci u Kaštelima suočiti s najavljenom južinom, suncem i nekih dvadesetak stupnjeva. Premda mnogi uopće ne razmišljaju o tim stvarima, svaki sportaš zna da vremenske i klimatske (ne)prilike itekako utječu na igru.
Za uzvrat se intenzivno spremaju bez poštede. Na treninzima u kaštelanskoj gradskoj dvorani daju se posljednje taktičke smjernice kojom se želi ‘probiti’ estonsku obranu i dovesti utakmicu do zlatnog seta. A onda na sve ili ništa.

- I za prvu smo se utakmicu dobro pripremali, ali to nije bio naš dan. Sad je puno lakše jer iskustveno znamo kako igraju. Premda ih respektiramo, za nas je važno da krenemo od sebe. Naša snaga je jak servis i dobra blok obrana, što smo pokazali do sada u srednjoeuropskoj MEVZA ligi. Najbitnije je imati dobar servis, odvojiti protivnika od mreže i da imaju što manje laganih prijema. Za to se najviše pripremamo.

Mladost Ribola Kaštela ove godine bilježi odlične rezultate u spomenutoj MEVZA ligi, od čega i dolazi takav optimizam pred uzvrat Challenge kupa. Mnogi su iznenađeni četvrtom pozicijom na kojoj će dočekati novu kalendarsku godinu, no Pervan ističe kako to ni nije toliko čudno.

- Stvarno dobro treniramo tako da taj rezultat i nije toliko iznenađenje. Možda bi on bio i bolji da u posljednje vrijeme nismo imali problema s ozljedama. Ja sam imao problem sa izvrnutim zglobom, a Zeljković je bio bolestan. Da smo bili kompletni smatram da bi imali još više bodova – uvjereno će Pervan.

Ove sezone Mladost svoje najbolje lice pokazuje na domaćem parketu. Lice koje je od ove sezone pravi primjer momčadi koja ne ovisi o jednom pojedincu, a opet svaki pojedinac ima sposobnost riješiti utakmicu. 

- Ove godine nemamo nekog tko će nam donijeti po trideset poena, već igramo jedan za drugoga. Ipak bi istaknuo da imamo dosta iskusnog tehničara Medana koji zna diktirati tempo igre, zna procijeniti kada promijeniti ritam i naći pravog igrača u datom momentu za dobrobit cijele ekipe – pohvalio je Pervan svog suigrača.

A osim suigrača istaknuo je vrijednost domaće publike u čiju se pomoć uzda i u narednoj utakmici.

- Naravno da je puno bolje igrati pred punom publikom nego kad su prazne tribine i kad je muk. Kad imate nekog tko plješće za vama, tko vas gura i diže atmosferu, tad je sve lakše. Naši navijači više su puta pokazali kakva mogu biti podrška.

Upravo su oni najviše i pozvani da u srijedu 18. prosinca s početkom u 18 sati u dvorani u Kaštel Starome poguraju svoju momčad prema odbojkaškom ‘europskom proljeću’. 

 

12.12.2019.

ESTONCIMA POBJEDA U PRVOJ UTAKMICI CEV CHALLENGE CUP-a

Piše: Darko Rapić (Slobodna Dalmacija)

Estonski prvak Pärnu očitao je lekciju kaštelanskim odbojkašima koji se iz hladne skandinavske zemlje vraćaju porazom od 3:1. Ni sjajni bloker Perić s čak pet blokova nije mogao nositi svoju obranu. Nju su najviše probijali estonsko-latvijski tandem Leppik-Platacs, uz veliku podršku domaćih navijača.

Momčad trenera Ivana Rančića i nije loše izgledala u početku. Imali su vodstvo do prvog tehničkog time-outa, no sredinom seta potonji tandem radi seriju koja donosi domaćinu nedostižnu prednost i vodstvo od 1:0.

Potom je Mladost uzvratila. Na pravi način, kako smo ih navikli gledati. S nekoliko odličnih kombinacija uspješno bježe na nekoliko poena razlike, a semafor uskoro pokazuje 1:1. Međutim, ta je izjednačenost trajala točno dvadeset minuta. Loš ulazak Kaštelana u treći set košta ih izgubljenog seta u kojem su ostvarili mizernih deset poena.

Pokušali su se gosti vratiti u sljedećoj dionici. Sve je išlo po planu, držali su vodstvo i dirigirali utakmicu prema petom setu. No, tada konce igre preuzimaju ponovo Estonci koji preokreću rezultat i s tijesnih 25:23 odnose pobjedu.

Estonci tako slave uoči uzvrata u Kaštelima za tjedan dana, gdje će ih, ne sumnjamo, dočekati ne samo toplija klima nego i vruća atmosfera kaštelanskog parketa.

Pärnu – Mladost Ribola Kaštela 3:1 (25:18, 17:25, 25:10, 25:23)

Pärnu, dvorana Pärnu, gledatelja 320

Suci: Morten Engborg Klein, Siarhei Budzeika

Igrač utakmice: Kristaps Platacs (Pärnu)

Pärnu: Maar, Kock (8), Kais, Keel (2), Tammiksaar (9), Leppik (18), Voogel, Pool, Duarte, Gvozdev (10), Platacs (22), Keskülla. Trener: Avo Keel

Mladost Ribola Kaštela: Perić (11), Solbrig (10), Giljanović (12), Matoković (17), Ivić (1), Medan (1), Zeljković, Cikojević, Šućur, Pervan, Šuker (8). Trener: Ivan Rančić

 

07.12.2019.

ODLIČNA UTAKMICA OTIŠLA NA STRANU ZAGREBAČKE MLADOSTI.

Uzbudljiva utakmica, atraktivna za gledatelje, otišla je na stranu zagrebačke Mladosti.

Nakon 2:0, gosti su preokrenuli i odnijeli pobjedu.

Zahvaljujemo gledateljima na podršci koja će nam trebati i u nastavku natjecanja u borbi za final four.

Mladost Ribola Kaštela : HAOK Mladost 2:3 (25:19, 25:20, 23:25, 26:28, 7:15)

Momčad
Odigrano
Dobiveno
Izgubljeno
Bodovi
ACH Ljubljana
9
7
2
21
Calcit Kamnik
8
5
3
16
SK Posojilnica
8
4
4
13
HAOK Mladost
8
4
4
12
Mladost Ribola Kaštela
8
4
4
12
OK Maribor
7
3
4
9
Waldviertel
8
2
6
6
Mladost Brcko
6
2
4
4

 

Pogledajte izjave nakon utakmice:

 

 

06.12.2019.

NAJAVA 8. KOLA MEVZA LIGE - KAŠTELA : ZAGREB

 

04.12.2019.

PREGLED 7. KOLA MEVZA LIGE

 

30.11.2019.

DRAMA ZA UŽIVANJE!!!

Mladostaši su uspjeli okrenuti 0:2 u setovima i pobijediti u drami o kojoj je odlučivala jedna lopta.

Gledatelji su imali priliku vidjeti borbu do zadnjeg punta, punu emocija i preokreta.

Hvala svima na podršci i vidimo se ponovo slijedeći vikend u hrvatskom derbiju protiv zagrebačke mladosti.

MLADOST RIBOLA KAŠTELA (CRO) - SK POSOJILNICA (AUT) 3:2 (22:25; 23:25; 25:22; 25:21; 16:14)

Momčad
Odigrano
Dobiveno
Izgubljeno
Bodovi
ACH Ljubljana
8
6
2
18
Calcit Kamnik
7
5
2
16
Mladost Ribola Kaštela
7
4
3
11
HAOK Mladost
6
3
3
10
SK Posojilnica
7
3
4
10
OK Maribor
6
2
4
6
Waldviertel
7
2
5
6
Mladost Brcko
6
2
4
4

 

Pogledajte izjave nakon utakmice:

 

29.11.2019.

PREGLED 6. KOLA MEVZA LIGE

 

24.11.2019.

PAO JE PRVAK BOSNE I HERCEGOVINE

OK Mladost BRČKO (BIH) - OK Mladost Ribola KAŠTELA (CRO) 0:3 (22:25, 22:25, 19:25)

Momčad
Odigrano
Dobiveno
Izgubljeno
Bodovi
Calcit Volley Kamnik (SLO)
7
5
2
16
ACH Volley Ljubljana (SLO)
7
5
2
15
HAOK Mladost ZAGREB (CRO)
6
3
3
10
OK Mladost Ribola KAŠTELA (CRO)
6
3
3
9
SK Zadruga AICH/DOB (AUT)
5
3
2
9
Union Raiffeisen WALDVIERTEL (AUT)
6
2
4
6
OK MARIBOR (SLO)
6
2
4
6
OK Mladost BRČKO (BiH)
5
1
4
4

 

19.11.2019.

MEVZA LEAGUE - KAŠTELA (CRO) vs WALDVIERTEL (AUT)

 

17.11.2019.

DOMAĆA POBJEDA PROTIV AUSTRIJANACA

Nakon što su gosti osvojili prvi set i poveli 1:0, Kaštelani su uzeli stvar u svoje ruke i okrenuli utakmicu, te osvojili slijedeća tri seta. Zahvaljujemo navijačima što su pojakoj kiši i vjetru došli i napunili tribine i bodrili nas za prvu domaću pobjedu u MEVZA ligi.

Trener Ivan Rančić: Psihološki teška utakmica za nas jer moji igrači su jako željeli pobjedu, i zato je bilo dosta nervoze na početku. Drugi set otvorili su hrabro, sredili smo prvi napad i kad se otvorio servis zasluženo smo slavili.

Mladost Ribola Kaštela - Waldviertel 3:1 (18:25, 25:19, 25:19, 25:20)

Momčad
Odigrano
Dobiveno
Izgubljeno
Bodovi
ACH Ljubljana
7
5
2
15
Calcit Kamnik
6
4
2
13
HAOK Mladost
5
3
2
10
SK Posojilnica
5
2
3
7
Mladost Ribola Kaštela
5
2
3
6
Waldviertel
6
2
4
6
OK Maribor
5
2
3
5
Mladost Brcko
5
2
3
4

 

15.11.2019.

MEVZA LEAGUE - NAJAVA 5. KOLA

 

07.11.2019.

VIDEO: SOLBRIG & PERIĆ U AKCIJI

 

02.11.2019.

OK MARIBOR POBJEDIO KAŠTELANE

Momčadi trenera Sebastijana Skorca bilo je potrebno pet setova da bi savladali Mladost Ribola KAŠTELA 26-24, 23-25, 28-26, 21-25, 15-11 i pokupili svoje prve bodove u natjecanju. Kaštelan su osvojili bod u ovoj utakmici i sada ih imaju 3.

Igrač Maribora Rok Mozić je proglašen za igrača utakmice (25 poena). Ivan Matoković postigao je 22 poena za Kaštelane.

OK MARIBOR - Mladost Ribola KAŠTELA 3:2 (26-24, 23-25, 28-26, 21-25, 15-11)

Momčad
Odigrano
Dobiveno
Izgubljeno
Bodovi
HAOK Mladost ZAGREB (CRO)
4
3
1
10
Calcit Volley Kamnik (SLO)
3
3
0
9
ACH Volley Ljubljana (SLO)
4
3
1
9
SK Zadruga AICH/DOB (AUT)
2
1
1
4
OK Mladost Ribola KAŠTELA (CRO)
4
1
3
3
OK MARIBOR (SLO)
3
1
2
2
OK Mladost BRČKO (BiH)
1
0
1
2
Union Raiffeisen WALDVIERTEL (AUT)
3
0
3
0

 

27.10.2019.

BORBENA MLADOST RIBOLA KAŠTELA UZELA SET, FAVORITI IZ KAMNIKA SLAVILI.

U odličnoj atmosferi je odigrana vrlo dobra utakmica u kojoj je Mladost pružila dobar otpor, ali Calcit je bio prejak.

U tri prva kola igrali smo protiv najjačih momčadi ovog natjecanja i osvojili 2 boda

Mladost Ribola Kaštela - Calcit Kamnik 1:3 (25:27, 19:25, 25:11, 15:25)

Momčad
Odigrano
Dobiveno
Izgubljeno
Bodovi
HAOK Mladost
4
3
1
10
Calcit Kamnik
3
3
0
9
ACH Ljubljana
4
3
1
9
SK Posojilnica
3
1
2
4
Mladost Brcko
2
1
1
2
Mladost Ribola Kaštela
3
1
2
2
OK Maribor
2
0
2
0
Waldviertel
3
0
3
0

 

23.10.2019.

MLADOST RIBOLA KAŠTELA - CALCIT KAMNIK / NAJAVA

 

19.10.2019.

MLADOST RIBOLA KAŠTELA - ACH VOLLEY 0:3 (20,20,20)

 

18.10.2019.

MEVZA: Mladost Zagreb - Mladost Ribola Kaštela (pregled)

 

16.10.2019.

MARIO MEDAN, NAJAVA UTAKMICE SA ACH VOLLEY

 

13.10.2019.

PRIJATELJSKI SUSRETI S BUDVOM

Odbojkaški klub Mladost Ribola Kaštela odigrao je dva prijateljska susreta s prvakom Crne Gore Budvom i slavio u oba dvoboja rezultatom 3:1, te tako nastavio u zavidnom ritmu, jer su u tjedan dana pobijedili hrvatskog i crnogorakog prvaka.

Budva je ove godine složila jaku ekipu, i žele kroz pretkolo ući u ligu prvaka, a za to su doveli čak 6 stranaca, reprezentativce Dominikanske Rrpublike, Makedonije, Nizozemske, te dva mlada ruska reprezentaativca.

Mladost Ribola Kaštela je oba meča odradila prilično dobro, iako je kvaliteta na strani Budve, pokazali su bolju uigranost i u svim elementima nadigrali protivnika u oba susreta.

Sljedeću subotu u sklopu 2 kola mevze dolazi prošlogodišnji osvajač lige, prvak Slovenije Ach Volley iz Ljubljane.
Utakmica je u subotu 19.10 u 20h.

Mladost Ribola Kaštela, Upravni odbor
Predsjednik uprave, Ivica Katić

 

07.10.2019.

KAŠTELANI DOBILI NAJJAČU MLADOST ZADNJIH GODINA

Derbi kakav i priliči dvama najboljim hrvatskim odbojkaškim klubovima.

Tako bi se opisala utakmica prvog kola MEVZA lige. Naravno, rijetko kada može proći bez drame pa tako i sada. Kaštelani su nakon više od dva sata igre ugrabili zasluženu pobjedu od 3:2, nakon što su vodili 2:0.

Upravo je tih 2:0 držalo u ‘šoku’ domaće igrače i navijače nakon prvih sat vremena utakmice, jer su Kaštelani u Zagreb stigli kao ‘autsajderi’ s obzirom na momčad koja se ovog ljeta posložila u Zagrebu. Međutim, kvalitetna igra u svim segmentima dala im je toliku prednost..

Kad je domaća Mladost vidjela na koji mlin voda ‘goni’, napokon smo mogli vidjeti njihovu igru. I bila je prilično uvjerljiva. Nakon idućih sat vremena na semaforu se rezultat izjednačio na 2:2.

U ruletu petog seta Kaštelani su bili uspješniji. Odmah na startu pokazali su da više žele tu pobjedu te s početnih 5:1 stvorili dovoljan ‘kapital’ prema pobjedi.

Vrijedi istaknuti sjajnu utakmicu Ivana Matokovića s 24 poena, te pridošlice Daltona Solbriga koji je tako već u ‘žiži’ pokazao da može biti veliko pojačanje kaštelanske momčadi.

- Ovo je velika pobjeda protiv nikad jače zagrebačke Mladosti zadnjih godina. Presudila je odlična priprema i mentalni pristup mojih igrača koji su vjerovali i željeli pobjedu od samog početka - rekao je trener Ivan Rančić.

 

Mladost Zagreb – Mladost Ribola Kaštela 2:3 (20:25, 25:27, 25:19, 25:20, 10:15)

Zagreb - Sportska dvorana Bojan Stranić.
Mladost Zagreb:
Višić, Raić (11), Cvanciger, Nikačević (14), Mitrašinović (6), Bakonji (3), Kovačević (8), Šarčević, Oršolić, Vlasić, Đirlić, Marelić (25), Dukić (14).

Mladost Ribola Kaštela: Krivić, Perić (7), Solbrig (14), Giljanović (12), Matoković (24), Medan, Zeljković (18), Cikojević (1), Šućur, Pervan, Jureta, Šuker (3).

 

05.10.2019.

TRENING PRIJE UTAKMICE

 

04.10.2019.

1. KOLO EUROPSKE MEVZA LIGE

Odbojkaški klub Mladost Ribola Kaštela u subotu 5.10 starta u gostima protiv Mladost Zagreb 1. kolo europske Mevza lige.
Kaštelani ove godine žele biti tvrd orah svima u možda i najjačoj mevza ligi u posljednim godinama. Prošli tjedan došao je mladi rookie Dalton Solbrige s Havaja, i pokazao da će kada uđe u ritam treninga biti veliko pojačanje na poziciji srednjeg blokera.

Mevza ove godine će biti vrlo snažna i zanimljiva, a kao glavni favoriti ističu se Ach Volley, Aich Dob, Calcit Kamnik i Mladost Zagreb, a Kaštela će s Mariborom, Mladosti Brčko i Walderwirtelom predstavljati drugu jakosnu skupinu.
Za napomenuti je da se u prvenstvo Hrvatske uključuju u ožujku, a finale kupa je ako se plasiraju Kaštela predviđeno za sredinu travnja, dok finale prvenstva počinje u svibnju i sezona će biti produžena za mjesec dana.

Trener Rančić: napokon smo se kompletirali i drago mi je da smo zadržali većinu kadra od lani, tj kostur ekipe i doveli iskusnog dizača i 2.potentna centra, tako da u odnosu na lani imamo znatno širu rotaciju, što će u europskoj ligi biti jako važno, ali i u prvenstvu Hrvatske.

Mladost Zagreb je na startu posebno u gostima jedan od najtežih protivnika ali tako je sa svima u ove godine vrlo jakoj Mevzi. Mladost Zagreb je dovođenjem Ivana Raića, Timofeja Poulina, Kovačevića pokazala najveće ambicije i na nama je da damo maksimalno sve od svojih mogućnosti da im pariramo na otvaranju sezone.

 

30.09.2019.

VIDEO: Dalton Solbrig - WELCOME

 

27.09.2019.

VIDEO: Trening

 

21.09.2019.

MLADOST RIBOLA KAŠTELA KRENULA S PRIPREMAMA

Odbojkaški klub Mladost Ribola Kaštela 19.8 s početkom u 10h u gradskoj dvorani Kaštela započela je s pripremama za novu sezonu u kojoj nastupaju u Srednjoeuropskoj ligi, challenge cup - u, te u ožujku u hrvatskom prvenstvu i kupu.
Pripreme su planirane većinom u Kaštelima, a prve pripremne utakmice kaštelani igraju s OK Kaknjom početkom rujna u Makarskoj i Kaštelima, na turniru u Kranji i Orašju u rujnu, te eventualno još nekim protivnicima krajem rujna.

Na prvoj prozivci odazvali su se:
Mario Medan, Mario Krivić, Ivo Ivić, Ivan Cikojević, Ivan Matoković, Ivan Zeljkovic, Ante Giljanović, Ante Šuker, Nikola Jureta, Antonio Palić, Hrvoje Pervan, Ivan Bašić,Duje Cvijović, Nikola Karabatić.
Klub radi na dovođenje srednjeg blokera, a s kaštelanima trenira i bivši talijanski reprezentativac Francesco Di Marchi, te bi bila velika senzacija kada bi i odigrao sezonu za kaštelansku Mladost.

 

16.12.2018.

MLADOST POBJEDOM ZAKLJUČILA KALENDARSKU GODINU

U jedanaestom kolu odbojkaške Superlige Mladost Ribola Kaštela svladala je Mursu Osijek rezultatom 3:0. S obzirom da su Kaštelani nedavno unaprijed odigrali 12. kolo, ovo je bila posljednja njihova utakmica u ovoj kalendarskoj godini.

Mladost Ribola Kaštela – Mursa Osijek 3:0
(25:16, 30:28, 25:22)
Kaštel Stari, Gradska dvorana
Suci: Dalibor Tota, Milan Rajković

Pobjeda je najbolji način kako završiti kalendarsku godinu. Mladosti je to uspjelo na svom parketu protiv Murse Osijek rezultatom 3:0. Domaćin je odlučno krenuo u utakmicu, otvaranje rezultatom 5:1 bio je dovoljan kapital za nastavak. Kaštelani su držali dobru distancu da bi se pred kraj seta potpuno odvojili od gostiju zahvaljujući njihovim greškama u napadu.

Drugi set započeo je istim scenarijem, samo na strani gostiju koji su poveli s 8:4. Zanimljivo, od prvih dvanaest poena čak devet poena nastalo je iz pogrešaka u napadu i na servisu. Gosti su se uspjeli odmaknuti na 19:14 te se činilo da će doći do izjednačenja. No, dvostrukom izmjenom Mladost sustiže rezultat. Mursa je imala čak pet set lopti i sve ih je propustila iskoristiti, a onda s tri pogreške praktički poklonila domaćinu visokih 2:0.

Nakon toga za Kaštelane je bilo puno lakše zaključiti utakmicu. Iako se Mursa i u trećem setu dobro držala, pobjeda je ipak pripala Mladosti.

Mladost Ribola Kaštela: Višić, Rupert, Perić, Kulušić, Matoković, Glaurdić, Šuker, Cikojević, Jo. Melvan, Pervan, Palić, Ja. Melvan, Bašić. Trener: Ivan Rančić

Mursa Osijek: Bešlić, Brandić, Ilić, Kraljević, Gubić, K. Šućur, Šiunić, J. Šućur, Odobašić, Stanković. Trener: Zvonimir Bogdanović

Poredak

 

03.11.2018.

POBJEDA MLADOSTI

Mladost Ribola Kaštela slavila je u dobroj utakmici protiv gostiju iz Nedelišća s rezultatom 3:0 u zanimljivoj utakmici posebice prva dva seta.

Gosti iz Nedelišća bili su jako dobri na prijemu servisa, ali i napadu, međutim završnicu svakog seta domaći odbojkaši završavali su odličnim servisima Šukera.

Zanimljivo je da Kaštelani jako dobro blokiraju, a podatak od trideset blokova u dva susreta je odličan pokazatelj.
Sjajno  igra Matoković čak 65% napada, konstantno dobro na servisu Šuker (5 poena), a Stipe Perić sedam blokova, a izvrsno je razigravao Višić.

OK MLADOST RIBOLA KAŠTELA - OKM CENTROMETAL
3:0 (25:19,25:20,25:15)

Poredak

 

03.11.2018.

STIPE PERIĆ PRED CENTROMETAL

1. Što očekuješ od subotnje utakmice s uvijek neugodnim Centrometalom?
Očekujem probjedu protiv Centrometala koju možemo ostvariti uz ozbiljan pristup prema igri.

2. Kako vidiš svoju ekipu  u Superligi ove sezone i što očekujete od sezone?
Ove sezone imamo mladu ekipu, ali mislim da nas se ne bi trebalo podcjenjivati jer se svi pojedinačno maksimalno trudimo kako bi izgledali što bolje kao ekipa. Dosta treniramo i vjerujem da će nam se taj rad isplatiti. Nadam se da ćemo i ove sezone doći do finala Prvenstva i Kupa Hrvatske, ali čeka nas puno rada i strpljivosti. 

3. Kakva je atmosfera u ekipi i kako vidite svoju ulogu?
Ekipa funkcionira odlično kako i na terenu tako i van njega. Iako smo mladi, ozbiljno pristupamo radu na treninzima i imamo respekt jedni prema drugima. Kao prvotimac, trudim se što više unaprijediti igru na svojoj poziciji kako bi ekipa funkcionirala što bolje.

 

30.10.2018.

POBJEDA U OSIJEKU

MOK MURSA OSIJEK - OK MLADOST RIBOLA KAŠTELA

0:3 (13:25,14:25,22:25)

Momčad
Odigrano
Dobiveno
Izgubljeno
Bodovi
MOK RIJEKA 
4
4
0
10
HAOK MLADOST 
3
3
0
9
OK MLADOST RIBOLA KAŠTELA 
3
3
0
8
MOK MURSA - OSIJEK 
4
2
2
7
OKM CENTROMETAL 
4
2
2
6
OK SISAK 
4
1
3
3
OK SPLIT 
4
0
4
2
OK ROVINJ 
4
0
4
0

 

30.10.2018.

KADETSKA LIGA

Mladost Ribola Kaštela - Rijeka 1:2
Mladost Ribola Kaštela - Rovinj 2:1

Pogledaj poredak...

 

22.10.2018.

KAŠTELANIMA DALMATINSKI DERBI

Mladost Ribola Kaštela ostvarila je drugu pobjedu u prvenstvu porazivši Split 3:2, pred oko 400 gledatelja u zanimljivoj i jako dobroj utakmici.

Nešto manje od dva sata trajalo je derbiji između susjeda OK Mladost Ribole Kaštela i OK Splita.

Iskusni Split predvođen sa čak šest kaštelanskih odbojkaša poveo je u prvom setu dobrim servisom i napadom, ali odbojkaši Mladost Ribola Kaštela drugi set nastupaju agresivnije i s lakoćom osvajaju drugi set (25:16).

Treći set Mladost je povela u početku, ali serijom grešaka (dodiri mreže), posebno greškama u kontranapadu daju Splitu set.

U četvrtom setu proradio je blok i Mladostaši ga lako osvajaju, budući da su se sredinom seta odmah odvojili na pet poena razlike.

Peti set bila je lijepa odbojka, puna izmjena, a onda je mladi Melvan s dva odlična napada u kontri riješio utakmicu. Iako oslabljeni ne igranjem kapetana Šukera Mladost Ribola Kaštela je zaslužila drugu pobjedu u Superligi.

Mladost Ribola Kaštela – Split 3:2 (21:25, 25:16, 19:25, 25:16, 16:14)

 

20.10.2018.

RAZGOVOR SA IVANOM MATOKOVIĆEM

1. ŠTO OČEKUJES U SUTRAŠNJEM DVOBOJU I KAKO SI SE UKLOPIO U EKIPU?
- Od sutrašnje utakmice očekujem pobjedu i dobru atmosferu u terenu i na tribini. Ekipa je vrlo mlada i ima puno potencijala. Mislim da sam se odlično uklopio i povezao s ekipom.

2. GDJE VIDIŠ MLADOST RIBOLA KAŠTELA OVE SEZONE I JESI LI ZADOVOLJAN UVJETIMA I RADOM?
- Nadam se najmanje drugom mjestu u prvenstvu i vjerujem kako možemo zagorčati život Zagrebačkoj Mladosti. Uvjetima i radom sam zadovoljan. 

3. JESI LI ZADOVOLJAN EKIPOM I KAKO VIDIŠ SVOJU ULOGU U EKIPI?
- Nije lako doći sam u novu okolinu i odmah se uklopiti u potpunosti, ali smatram da sam u tome uspio. Dečki su odlični, mladi, ambiciozni, željni dokazivanja, kao i sam. Ima puno prostora za napredak, što mi se sviđa. Moja uloga je potruditi se povezati ekipu da klapamo kao jedno i  naravno prolaziti što više teških lopti, što je  zadaća dijagonale.

4. PORUKA NAVIJAČIMA?
- Budite naš sedmi igrač, a mi ćemo vam to vratiti prolivenom krvi na terenu i pobjedom!!

 

09.09.2018.

MLADOST PRODUŽILA VJERNOST S UNI RENTOM

Odbojkaški klub Mladost Ribola Kaštela i ove je godine produžila vjernost s kaštelanskom tvrtkom Uni Rent, tako je to drugi veliki kaštelanski sponzor uz generalnog sponzora Ribola d.o.o.

Kaštelani rade na dovođenje i još nekoliko sponzora kako bi uložili i ojačali rad omladinske škole. 

 

18.08.2018.

PRIPREME U TIJEKU

Odbojkaši Mladost Ribola Kaštela započeli su još 01.08. s priprema za novu sezonu, u kojoj nakon 7 godina prvi puta ulaze kao viceprvaci Hrvatske, ali i kao pobjednici kupa Hrvatske. Mlađe kategorije su trenirale praktički cijelo ljeto, uz par tjedana stanke, a namjera je ulaganje u omladinsku školu, igranje prve kadetske državne lige i odlasci na nekolicinu turnira po Europi.

Novosti u seniorskom rosteru su prilično velike, a klub je odlučio igrati većinom s domaćim snagama uz dva pojačana, ali s naglaskom na razvijanje i ulaganje mlađih igrača.

Od sljedeće sezone neće više nastupati Francesco Corsini, koji je vjerovatno odigrao zadnju sezonu, tragično preminuli Andres Ruiz kojega ekipa još nije preboljela, Joe Norman, Ante Giljanović koji je odlučio igrati u inozemstvu , a klub će pokušati zadržati Filipa Šestana, ponajboljeg igrača protekle sezone i člana udarne postave seniorske odbojkaške reprezentacije Hrvatske.

Povratnik u redove Mladost Ribola Kaštela je Ante Šuker, domaći igrač koji je igrao nekoliko sezona u 2. i 3. francuskoj ligi, a uz igranje radit će kao trener u omladinskoj školi, jer je završio kifst uz usmjerenje odbojka i klub ima s njim velike ambicije u stručnom smislu.

Uprava pregovara s još nekoliko igrača, a ono što je sigurno ove sezone puno više šanse imati će Ivan Cikojević, Joško Melvan, Jakov Melvan, Ivan Kulušić... Ekipi je priključen i mladi libero Palić i dizač Krivić.

Mladost Ribola Kaštela odigrala je 07.08. u Makarskoj prvu prijateljsku utakmicu i pobijedila odbojkaše Kaknja rezultatom 3:1. Uzvrat je 09.09, a očekuje se još 3 utakmice s OK Kranjom i 2 s OK Splitom.

Trenutni roster:
Petar Višić
Jakov Melvan
Hrvoje Pervan
Antonio Palić
Stipe Perić
Ivan Kulušić
Joško Melvan
Mate Glaurdić
Ante Šuker
Ivan Cikojević

 

13.08.2018.

ANDRES RUIZ

Today is a sad day for our club, forever left us one of the most favorite players, the deep spirit of our team,our Andrija Ruiz.

You will always be part of our hearts.

High flying whit angels we will never forget you

 

 

Danas je tužan dan za naš klub.

Zauvijek nas je napustio jedan od omiljenih igrača, dobri duh našeg tima, naš  ANDRES RUIZ.

Uvijek ćeš biti u našim srcima.

Visoko leti sa anđelima, nikad te nećemo zaboraviti.

 

02.04.2018.

1. UTAKMICA FINALA PRVENSTVA HRVATSKE

Odbojkaški klub Mladost Ribola Kaštela izgubio je 1. utakmicu finala za prvaka Hrvatske u Zagrebu rezultatom 3:2 (25:20, 25:22, 21:25, 21:25, 15:11).

PowerPoint Presentations

Zagrebačka ekipa povela je 1:0 u seriji, u zanimljivoj utakmici punoj preokreta i borbenosti, unatoč lošem početku kaštelanska momčad uspjela je izjednačiti čak i imala prilike u 5. setu ali pobjeda zasluženo odlazi u Zagreb.

Uzvrat je u srijedu 4.4 u 19 30 h. U Kaštel Starom.

Trener Mladosti Ribola Kaštela Ivan Rančić: mislim da smo odigrali lošu utakmicu, posebno u otvaranju ali tu zasluge idu i protivniku koji je odlično servirao 1. set i stvarao nam probleme u organizaciji napada. Drugi set smo ulaskom Ščerbakova smirili napad, ali smo po napravili nekoliko početničkih grešaka u break i na neki način darovali set koji je bio ključan. Sljedeća 2. seta smo dobili iako ne posebno dobro našom igrom koliko greškama protivnika, a 5. set smo napravili slične greške kao u 2. setu.
Svakako nadam se i siguran sam da ćemo igrati puno agresivnije i koncentriranije u srijedu, jer po meni za osvojiti prvenstvo moramo odigrati puno bolje nego je to bio slučaj u Zagrebu, iako smo i takvi imali svoje šanse za pobjedu.

 

30.03.2018.

MLADOSTAŠI U ZAGREBU NA PRVOJ UTAKMICI FINALA

Odbojkaški klub Mladost Ribola Kaštela u petak je otputovao u Zagreb gdje će u subotu, 31.03.,u prvoj utakmici finalne serije započeti lov na 7. uzastopnu titulu pvaka protiv imenjaka iz Zagreba.

Zagrebačka Mladost ove godine u prvenstvu ne zna za poraz te kao prvoplasirana ekipa u ovogodišnjem finalu ima prednost domaćeg terena te je zasigurno favorit u finalnoj seriji, koja se igra na tri dobivene utakmice.Ove godine Zagrepčani u međusobnim ogledima imaju prednost od 6:2, međutim Kaštelani su pobjedili kada je bilo najpotrebnije, u dvije utakmice polufinala Kupa, kada su eliminirali Zagrepčane iz natjecanja te u finalu pobijedili Rijeku i vratili Kup u Kaštela nakon dugih 7 godina.

Činjenici da će se ova finalna serija razlikovati od dosadašnjih dvoboja ova dva rivala ide u koristi što su Kaštelani pojačani svjetskim imenom Tomislavom Ćoškovićem i bivšim kapetanom Francescom Corsiniem, koji će zasigurno stabilizirati ovu mladu momčad koja je ove godine puno oscilirala u igri te svojim znanjem zasigurno doprinjeti u igri Kaštelana. Iz kluba poručuju kako će dati sve od sebe da upravo za sedam Kaštela osvoje i 7. uzastopnu titulu te u vitrinu u Kaštelima dovedu novi trofej, gdje se u zadnjih osam godina nalazi osam osvojenih trofeja uz tri Final Foura Srednjeeuropske MEVZA lige.

Raspored finalne serije:

31.03.2018. Prva utakmica HAOK Mladost - OK Mladost Ribola Kaštela - 17:00h

04.04.2018.Druga utakmica OK Mladost Ribola Kaštela - HAOK Mladost Zagreb - 19:30h

07.04.2018.Treća utakmica HAOK Mladost - OK Mladost Ribola Kaštela

11.04.2018. Eventualna četvrta utakmica OK Mladost Ribola Kaštela - HAOK Mladost Zagreb

14.04.2018. Eventualna peta utakmica HAOK Mladost - OK Mladost Ribola Kaštela

 

21.03.2018.

ŽELIMO I SEDMU POBJEDU ZA SEDAM KAŠTELA

„Zadovoljstvo mi je biti s vama u društvu, a posebice povodom vaše šeste uzastopne pobjede u finalu državnog prvenstva“, kazao je župan Blaženko Boban čestitajući odbojkašima na osvojenoj tituli prvaka Hrvatske.

„Velik dio kluba iz Kaštela čine intelektualci koji, kada prestanu sa sportskom karijerom, sebe nađu u društvenom životu pa i na području naše županije. Odbojkaški klub Mladost Ribola Kaštela šesterostruki je prvak države. To znači da su nakon Mladosti iz Zagreba najuspješniji odbojkaški klub u državi. Sada ciljaju na sedmi naslov i kažu u šali da će tu stati jer će time zatvoriti sedam naslova za sedam Kaštela“, istaknuo je župan. Kazao je kako će županija financijski pomoći klub te da će sudjelovati u finalu i tako doprinijeti promociji kluba i promociji ovog sporta.

Ivan Rančić, trener i sportski direktor kaštelanskih rukometaša, izbornik Hrvatske odbojkaške reprezentacije, inače profesor Pravnog fakulteta u Šibeniku, smatra kako je današnji prijem kod župana kruna priznanja rada kaštelanskog odbojkaškog kluba.

„Zahvaljujem se na ovom prijemu te na vašem zanimanju za naš klub. Nadamo se kako ćemo uspostaviti dugoročniju suradnju i mislim kako smo našu županiju dobro predstavili u cijeloj zemlji. Dosta nas prepoznaju u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe. Osvojili smo devet seniorskih trofeja u šest godina. Mislim da je to raritet, da su nas konačno počeli prepoznavati oko toga i nadam se da je vrijeme sazrelo za jedan ozbiljniji iskorak u smislu podrške klubu“, kazao je Rančić.

 

30.12.2017.

KAŠTELANI POBJEDOM ZAKLJUČILI 2017. GODINU

Piše: Vedran Babić

Odbojkaši Mladosti Ribole Kaštela pobjedom su zaključili 2017. godinu.

U svojoj drugoj i posljednjoj utakmici turnira MEVZA (Srednjoeuropske lige) kojemu su u Kaštel Starom bili domaćini svladali su slovački Spartak iz Myjave 3:0 u setovima. Slovaci, koji drže začelje ljestvice (među 11 klubova) sa samo jednom pobjedom u osam utakmica, pravi su otpor pružili jedino u posljednjem setu. Najefikasniji u redovima pobjednika bili su Šestan i Ruiz s po 17 poena te Norman s 13.

Kaštelani su prvo pobjedom nad slovenskim Triglavom, a sada i Spartakom, došli do omjera pobjeda i poraza 4-5, a priliku da ga dovedu na „nulu“ imat će u zadnjoj utakmici 31. siječnja sljedeće godine također kod kuće protiv zagrebačke Mladosti.

No fokus se sada ipak prebacuje na zbivanja na domaćim parketima gdje momčad Ivana Rančića lovi dvostruku titulu, prvenstvo i Kup. Za nastavak dominacije na hrvatskom tlu.

MLADOST RIBOLA KAŠTELA – SPARTAK MYJAVA 3:0 (25:18, 25:19, 28:26)

Kaštel Stari, Gradska dvorana. Turnir MEVZA lige.

Suci: Sonja Simonovska i Slobodan Kovačević (oboje iz Crne Gore).

MLADOST RIBOLA KAŠTELA: Višić (2), Norman (13), Perić (6), Kulušić, Giljanović (8), Glaurdić (2), Šestan (17), Melvan, Pervan, Ruiz (17), Ščerbakov.

SPARTAK MYJAVA: Holinga (1), Jalovecky, Vasek (3), Valo (1), Zeman, Konc (6), Patuc, Tarabus (9), Petraš (9), Ihnat (15), Pokopec (1).

 

ARHIVA

POGLEDAJTE PRIJAŠNJE OBJAVE